Rust en ruimte op de poesta

Welkom op de poesta! 

Bent u op zoek naar een fantastisch vakantieadres? Dan heeft u die gevonden! Het is heerlijk in Hongarije. En zeker in een van onze drie huizen in het buitengebied van Fülöpjakab. Op een royaal stuk grond van 5000 m2 hebben wij twee huizen die beiden geschikt zijn voor vier personen. De tuin is een ware oase van rust en biedt volop privacy (let op, deze huizen zijn onder voorbehoud verkocht en in 2018 niet beschikbaar voor de verhuur). Op een nabijgelegen stuk grond hebben we nog een huis, Angyalok Tanya. Ook dit huis is geschikt voor vier personen. De ligging is fenomenaal. Een oprijpad van 200 meter vanaf het zandpad en geweldige uitzichten. Wat een rust! En toch bent u van alle gemakken voorzien. Alle huizen hebben tv (ook alle Nederlandse zenders) en internet met WIFI.

Vanuit de tuinen stapt u zo het zandpad op. Geweldig om te wandelen en te fietsen. En voor de boodschappen kunt u in Fülöpjakab terecht, dat is ongeveer vier kilometer van de huizen. 

Landschappelijk gezien is de omgeving bosrijk met regelmatig open vlaktes. Daarbij is het dunbevolkt. Een paar uurtjes wandelen zonder iemand tegen te komen is eerder regel dan uitzondering.

En dan het weer, dat is ook heerlijk. Hongarije heeft een landklimaat met een relatief lange droge en zonnige zomer en een korte koude winter. De maanden juni, juli en augustus zijn meestal zomers warm (30-35 graden).

       Woonkamerzijde met terras