Omgeving

De omgeving kenmerkt zich door een veelheid aan zandpaden die lopen langs de poesta’s (graslanden), de bossen en de kleine boerenbedrijfjes.

 

Het land is licht glooiend en heeft een dromerige sfeer. Veel mensen wonen niet meer in de buitengebeiden dus het is mogelijk uren te wandelen zonder iemand tegen te komen.

Rondom de poesta’s en in het bos is een grote variëteit van van planten en dieren te vinden. Op zonnige plekjes zie je de hagedissen zich opwarmen en in de schemer komen de reeën tevoorschijn. In mei word je gewekt door de roep van de wielewaal.

 

De provinciestad Kiskunfélegyháza en de stad Kecskemét liggen op 12 tot 20 kilometer afstand. U vindt daar kleurrijke markten, gezellige terrasjes, leuke restaurantjes, een keur aan winkels en prachtige gebouwen in de Hongaarse jugendstil.

In Kiskunfélegyhéza is een zwembad met sauna, stoombad en verschillende thermaalbaden om lekker te ontspannen. Voor natuurlijk zwemwater zijn de rivier de Tisza en het meer van Soldvadkert de aangewezen plaatsen (beiden 30 km van de huizen).

Boedapest ligt op 100 kilometer afstand en is zowel per auto als per trein goed bereikbaar. Deze stad mag u niet missen! Wilt u nog meer stedelijk schoon, neem dan een kijkje in Szeged.